Se topesc în gură de bune ce sunt – Clătite de post, fără ou și fără lapte

Clătitele sunt preferatele mele indiferent dacă sunt de post sau „de dulce”. Diferenta nu este mare, atunci cand stii cum sa le prepari si ai o tigaie buna la indemana. Iata cum se prepara cele mai bune clatite de post, nu ma pot abtine sa nu fac mereu, chiar daca este zi de post sau nu.

Ingrediente necesare:

o cană de apă minerală carbogazoasă
o cană de făină
o lingură de zahăr (opțional)
50 ml ulei
o lingură de zahăr vanilat
un plic praf de sare

Cum se prepară?

Se amesteca intr-un castron zaharul, cu zaharul vanilat, faina si sarea, apoi se adauga apa minerala si uleiul si se amesteca incet cu telul.

Daca iese prea groasa compozitia se mai adauga apa minerala, daca este prea subtire se mai pune putina faina. Se toarna apoi clatitele intr-o tigaie speciala, bine incinsa, si se coc pe ambele parti.

Se umplu cu fructe, miere sau gem.

Poftă bună!

Loading...