Gogoșile cu lingura, desertul unic al copilăriei – Cea mai bună rețetă de gogoși din copilărie

Cum era în copilăria noastră și aveam chef de ceva dulce? Bunica își sufleta mânecile și în doi timpi și trei mișcări din mâinile ei ieșeau cele mai extraordinare gogoși.

Dacă vreți să faceți aceleași bunătăți, aveți acum la îndemână rețeta gogoșilor pufoase făcute cu lingura.

Mod de preparare

Pentru a obține minunatul desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g iaurt de vacă cu grăsime, 2 ouă, 2 plicuri cu zahăr vanilat, 2 linguri cu vârf de zahăr, esență de vanilie, un plic praf de copt, 300 g făină, coaja rasă de la o lămaie, zahăr pudră. Bateți ouăle alături de un pliculeț cu zahăr vanilat până se tot zahărul se va topi, apoi adăugați esența de vanilie, iaurtul și făina amestecată cu praful de copt.

Omogenizați totul bine și puneți coajă de la lămâie. Puneți la încins ulei și luați din aluat cu o lingură, apoi adăugați în ulei. Ca să nu se lipească, introduceți mai întâi lingura în uleiul încins, apoi în aluat. După ce s-au copt, scoateți gogoșile cu o paletă și puneți pe un șervețel ca să se absoarbă grăsimea. Pudrați cu zahăr.

Loading...